A Magyar Katolikus Családegyesület 13 részes, „Családi ünnepeink” című füzetsorozatának része – többek között – az adventről, a karácsonyról és az újévről szóló kiadvány. E három füzet előszava Bíró László püspök atya tollából származik.

„Adventi kiadványunk segítse családjainkat karácsonyi készületünkben,hogy megújíthassák családi imaéletüket, és hogy kialakulhasson bennünk az érzék a szüntelen érkező Krisztus fogadására.”

A karácsonyi füzet is Bíró László püspök atya köszöntő gondolataival kezdődik, majd az ünnephez kapcsolódó történeti-liturgiai adalékok következnek. Betekintést nyerhetünk a Bárdos család 1944-es karácsonyába: hogyan dördült el egy játékpuska úgy, mint egy ágyú, és vált a háború szörnyűségei ellenére igazi családi ünneppé a karácsony. A közös készülethez és ünnepléshez a karácsonyi ötletbörze kínál segítséget, és fény derül a karácsonyi bejgli titkára is. A füzetet közös szentesti családi imádság és karácsonyi ének zárja.

„Családi ünnepeink sorozatunk nyolcadik, „Újév” című darabja szeretné a családokat segíteni abban, hogy a „Boldog Újévet” kívánságok megteljenek tartalommal. Fussanak bizalommal Istennek Szent Szülőjeoltalma alá, aki könyörgésünket sohasem veti meg. A régiek minden esztendőt az Úr valahányadik esztendejének mondták. Családegyházunkban ajánljuk fel az Újesztendőt családunkért, a magyar jövőt hordozó minden magyar családért.”