„A remény elveszi a félelmet” – Születésnapi interjú Bíró László püspök atyával

“A fölfele tekintés lényeges feladatunk, hogy emberek tudjunk maradni az embertelenségben. Mert ha nem tudunk fölfele tekinteni, akkor marad az egysíkúság, a laposság, a pesszimizmus. Az alagút vége horizontálisan nem látszik, de ha van „fönt”, akkor mégis megmarad a remény. Nem szabad ezt a reményt elengedni; a reményt, ami az élő istenkapcsolatból nő ki. Azt gondolom, most az összetartás és a reménynek az ébren tartása a legfontosabb feladataink.”

Olvass tovább

„Özvegy Hétvége” Pécsen – Püspök Atya a szervező team papi résztvevője volt (interjú)

A Házas Hétvége az Özvegyeknek címmel megtartott három nap segít a társa elvesztésével elmagányosodott házasemberben tudatosítani, hogy nincs egyedül. Ezért megmutatjuk számára, milyen kapcsolati háló veszi körbe őt. Tisztában vagyunk azzal, hogy magányt élnek meg a gyász miatt, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a magány nem egyenlő az egyedülléttel, hisz körbeveszi őket a korábbi kapcsolati rendszer. Ez pedig egy védőháló, mely megtart. Ez az első, amire igyekszünk rámutatni. – nyiltkozta a Magyar Kurír újságírójának Bíró László

Olvass tovább

Ünnepeltek a pécsi pálosok

Bíró László áldotta meg a pálosok megújult pécsi templomát és kolostorát, valamint a Pálos Lelki Központot. Ferenc pápát idézte: A szerzetes az, aki keresi Istent. A történelem arról tesz tanúságot, hogy voltak emberek, akik Istent keresték,  és eközben megalapozták Európa jövőjét.

Olvass tovább

Megértették, hogy valami jó történik, Isten kegyelméből – Huszonöt éves a MÉCS Családközösség

Videoüzenetben köszöntötte Bíró László azt az egész napos rendezvényt, melyen indulásának 25 éves évfordulóját ünnepelte a magyarországi MÉCS Családközösség, augusztus 28-án, szombaton. Az esztergomi Szent Adalbert Központban megrendezett eseményen tisztújítás is történt, minden szinten új vezetők vették át a közösség irányítását. A rendezvényen részt vett Marton Zsolt váci megyéspüspök, a püspöki kar családreferense. A Magyar Kurír beszámolója.

Olvass tovább

Szent II. János Pál pápa Novo Millennio Ineunte kezdetű apostoli levelének feldolgozása

„Mindig a mában kell gondolkodni. Nem azon kell töprengeni, hogy húsz év múlva fogsz-e hinni vagy sem. Hanem, hogy ma meghalljam az Ő szavát.” – buzdította hittanosait püspök atya húsz évvel ezelőtt, 2001. augusztusi lelkigyakorlatos táborukban, ahol II. János Pál pápának abban az évben kiadott, Novo Millennio Ineunte kezdetű apostoli leveléről tartott előadássorozatot. Az egykor legépelt hét elmélkedést most részletekben tesszük közzé honlapunkon. Az első rész végén tanácsot kapunk az új tanévre is.

Olvass tovább